top of page
Green River College High School Completion Program
seattle-skyline.jpg

Локација на Green River College

Green River College се наоѓа во Auburn, држава Washington во САД, град со 77,000 жители.

 • 45 минути од Seattle

 • 25 minutes од аеродромот Seattle-Tacoma International 

 • 2 1/2 часа до Vancouver, Canada

 • 2 часа до плажите на Pacific Ocean

 • 2 часа и 40 minutes до Los Angeles (со авион)

 • 2 часа и 10 минути до San Francisco (со авион)

Зашто да ја изберете програмата High School на Green River College

 • Заштедете време и пари - забрзајте го вашето образование со што предметите кои ги слушате ќе ви донесат college кредити кои може да ги искористите при упис на факултет без да плаќате дополнително со што временски ќе го забрзате вашето образование и ќе заштедите пари

 • Имајте колеџ искуство додека сте сеуште во средно образование

 • Бидете дел од интернационалниот кампус со што ќе бидете во допир со различни култури и размислувања на ученици и студенти од целиот свет што ќе допринесе за уникатно искуство

 • Бидете дел од хост фамилија како дел од фамилијата во периодот на вашиот престој во Green River College или изберете да живеете на кампусот на Green River College (доколку имате минимум 17 години)

 • Време траење на програмата е 10-12 месеци

top-5-high-school_reasons_GRC.jpg
Green River 12.webp

Пријавување и Цена на програмата

За пријавување е потребно :

 • Транскрипт од полугодието или годината во која сте запишани моментално во вашето средно училиште во С. Македонија

 • Резултат од направен тест по англиски јазик - TOEFL, Ielts или Doulingo

 • Пополнета апликација за програмата

 

Цената на програмата за два семестри изнесува $10545, кои се уплатуваат согласно договорот за учество во програмата на една или повеќе рати

Цена за сместување:

- Сместување во хост фамилија одредена од страна на Green River Colleger - $725 месечно

- Сместување на кампусот на Green River - $820 до $900 месечно

Вкупни трошоци: програма, сместување, книги и останати трошоци - $21000

program_banner_high_school_completion_plus.jpg
bottom of page