top of page
Teenage Group

       AYUSA High School Program

AYUSA - Academic year in the USA

Teenage Students Raising Hands
Учебна година во САД
High School програмата  на AYUSA е одлична можност да поминете една учебна година во средно училиште во САД и да бидете сместени во американска хост фамилија со што ќе добиете уникатно искуство за начинот на кој функционира образованието во САД и ќе ја доживеете американската култура, традиција и обичаи во период од 10 месеци. 
Пополнете ја апликацијата и започнете го процесот на аплицирање за програмата AYUSA
Едноставен процес на аплицирање
ayusa_2.jpg
ayusa_3.jpg
Зашто AYUSA?
Поминувањето на една година во САД ги менува животите на интернационалните студенти на Ayusa, нивните хост фамилии и сите луѓе со кои ќе дојдат во допир. Студентите на AYUSA имаат можност да добијат искуство како изгледа животот на американските тинејџери, да го усовршат нивниот англиски јазик и да бидат спремни како возрасни да остават нивни белег во светот. Истотака придонесуваат назад со нивниот ентузијазам, енергија и различен начин на размислување со што американските тинејџери, училиштето и фамилиите доаѓаат во допир со културата, обичаите и традициите на нашите студенти
bottom of page